|
GÖR SÅ HÄR
1. Häll mjölk och margarin i en skål.
2. Smula i jästen och tillsätt ägg,salt,socker och ev den pressade vitlöksklyftan. Rör ihop.Ej vispa.
3. Arbeta in mjölet.Börja med 6dl. Låt jäsa i bunken 15 min.
4. Kavla ut degen som en vanlig bulldeg. Bre på tomatsåsen,strö över kryddorna,lägg på skinkskivorna och sist strö över osten.
5. Rulla ihop degen och dela i ca 16 bitar. Lägg i bullformar men ha gärna ett bakplåtspapper på plåten ändå. Bullarna blir stora.
6. Låt bullarna jäsa i 30 min. Pensla med ägg och grädda i 10-12 min på 200grader. (Jag gräddade 2 plåtar på en gång i varmluftsugn 200gr)
Serveringsförslag: Gott som mellanmål eller till utflykten. Går utmärkt att frysa och tina i micron.
|
0 comments:
Post a Comment