Whoopie pies are a dessert that consists of two cake-like cookies sandwiching a creamy, frosting-like filling. And what about decorating them in a funny way? Like a cheeseburger maybe? ;-)
Ingredienser
- 125 g vetemjöl
- 3/4 tesked bakpulver
- 1/4 tesked salt
- 115 g socker
- 1 ägg
- 75 ml mjölk
- 1/2 tesked bikarbonat
- 1/2 tesked ättika (arbetar tillsammans med bikarbonaten för jäsningen)
- 1 tesked vaniljsocker
Gör så här
- Värm ugnen till ca 190 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker på medium hastighet, gärna i en mixer typ Kitchen Aid, tills det är fluffigt. Skrapa ner det som eventuellt fastnat på skålens kanter, och vispa i ägget.
- Blanda mjölk, bikarbonat och vinäger i en liten skål. Med mixern på låg hastighet, häll långsamt ner hälften av mjölkblandningen i äggsmeten.
- Tillsätt vanilj och hälften av mjölblandningen, i äggsmeten.
- Fortsätt mixa i ca 30 sekunder, tillsätt sedan de resterande halvorna av mjölk- och mjölblandningen. Vispa på medium hastighet tills allt har blandats ordentligt, ca 1 minut eller så.
- Fyll smet i en spritspåse med rund tyll (det går också bra att bara klippa av själva spetsen på påsen, men det blir absolut snyggast och jämnast med tyll) och spritsa rundlar av smet på de pappersbeklädda plåtarna. Varje rundel ska bestå av ca 2 tsk smet. Lämna ett par, tre cm mellan varje rundel så de får plats att utvidga sig under gräddningen.
- Grädda i ca 8 minuter, eller tills de precis börjat att få en lite gyllene färg i botten. Låt svalna.
0 comments:
Post a Comment