Friday, 11 December 2015

Nobel dessert in the Baking Club

This Thursday we got to bake one of the desserts offered in the Nobel Dinner in 2000. The delicious Petit Gateau. Below you can see the Nobel's Dinner menu from that year and after that the recipe.

Nobel Banquet Menu 2000

MENU
Terrine de flétan et langoustines,
coquilles Saint Jacques marinées
et crème fraîche aux œufs d´ablettes
Magret de canard rôti au citron,
timbale de canard et de fromage, ragoût des girolles et topinambours et purée de pommes de terre aux herbes
Glace Nobel
Glace à la vanille et sorbet d´airelles
Petits gâteaux aux amandes
VINS
Champagne Pommery 1992
Brut Millésimé


Château Larrivet-Haut-Brion 1996
Pessac-Leognan


Château Raymond-Lafon 1987
Sauternes


Café
Grönsteds XO
Facile Punsch

Eau minérale Ramlösa

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad
  • 75 g Smör, rumsvarmt
  • 12 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här:


  • Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet. Klicka ner smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen 8–10 min. Stjälp upp på assietter och servera dem varma med körsbärssylt och lättvispad grädde.
  • They look perfect!!!


0 comments:

Post a Comment